Mislukte proef met verbodsborden doorgaand vrachtverkeer

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Een proef om doorgaand vrachtverkeer door de kern van Oud-Vossemeer te weren met verbodsborden is mislukt. Omdat de hinder voor bewoners niet is afgenomen, haalt de provincie Zeeland deze verbodsborden voor de zomervakantie weer weg. Dat is besloten in overleg met het buurtcomité.

De afgelopen maand is de proef geëvalueerd, die liep vanaf november 2012. Daarbij kwam naar voren dat er dagelijks slechts vijf doorgaande vrachtwagens minder door Oud-Vossemeer reden nadat het verbod was ingesteld. Het merendeel van de vrachtwagens bleek een bestemming te hebben op één van de bedrijventerreinen op het eiland Tholen.

Buurtcomite wil alsnog een oplossing
Omdat het verkeer op zoek ging naar alternatieve routes, ontstond ook overlast op andere wegen. Het buurtcomité vraagt alsnog om een oplossing voor geluidsoverlast, trillingen en onveilige situaties.

Met de uitkomsten van de proef en de metingen gaan de gemeente Tholen en Waterschap Scheldestromen aan de slag om een goede oplossing te vinden voor de hinder rondom Oud-Vossemeer.

Zeeuwse verkeersknelpunten
Een rondweg behoort daarbij tot de mogelijkheden. De provincie Zeeland bekijkt welke Zeeuwse verkeersknelpunten het eerst opgepakt moeten worden. Afhankelijk van de uitkomsten uit dat vergelijkende onderzoek, neemt de provincie een besluit over een oplossing voor Oud-Vossemeer.

Een proef met verbodsborden voor doorgaand vrachtverkeer in de kern van Oud-vossemeer is mislukt. De meeste vrachtauto's blijken bestemmingsverkeer te zijn.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.