Ministerie IenM ontvangt Lean and Green ster

vrijdag 24 juni 2016
timer 2 min
Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft een Lean and Green ster in ontvangst genomen voor het realiseren van een CO2-reductie van 32 procent in vier jaar tijd. Deze reductie is gehaald op het energieverbruik van de kantoren, uitstoot van woon-werkverkeer, dienstreizen, het eigen wagenpark en de schepen van de Rijksrederij.

Met de gerealiseerde besparing voldeed IenM ruim aan de 20 procent CO2-reductie waaraan het ministerie zich in 2012 had gecommitteerd. 

Lean and Green Personal Mobility Programma

De ster wordt uitgereikt in het kader van het Lean and Green Personal Mobility Programma. Dit wordt georganiseerd door Connekt, een netwerk van bedrijven en overheden dat partijen verbindt om te werken aan duurzame verbetering van de mobiliteit in Nederland.


Meer dan 250 transportbedrijven hebben zich hierbij aangesloten en hebben een plan gemaakt om binnen vijf jaar 20 procent C02 te besparen in de logistieke keten. Na de eerste 20 procent besparing kunnen bedrijven verdergaande doelstellingen formuleren. Het effect van het programma wordt versterkt omdat er een community ontstaat waarin bedrijven van elkaar leren.

Reductie IenM

Een groot deel van de reductie bij IenM is gerealiseerd door een pilot met toepassing van biobrandstoffen bij de Rijksrederij. Ook is het afgelopen jaar het volledige elektriciteitsverbruik van de kantoren van IenM vergroend door de inkoop van Nederlandse windenergie. Verder wordt stapsgewijs het wagenpark vergroend. De deelname aan Lean and Green heeft voor IenM als effect gehad dat sinds die tijd structureel binnen IenM naar maatregelen op het vlak van klimaat, energie en duurzame mobiliteit wordt gekeken.

 
Auteur: Else Adriaans

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.