Minister Verhagen lanceert AutomotiveNL

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
Mi
Minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie heeft dinsdag 24 januari het startschot gegeven voor AutomotiveNL; een nieuwe organisatie die de Nederlandse automotive sector (inter)nationaal verder op de kaart gaat zetten.

Doel van AutomotiveNL is met de industrie, kennisinstellingen en overheid de (internationale) positie van de sector verder te versterken en jaarlijks omzetgroei te creëren.

Schoon en slim vervoer

Marktkansen liggen er met name op het gebied van schoon en slim vervoer. Samenwerking tussen industrie, onderwijs en overheid leidde de afgelopen jaren al tot een voorsprong van Nederland op het gebied van slimme voertuigtechnologie en technieken om (vracht)automotoren efficiënter te maken. Door middel van gezamenlijke projecten in onder meer elektrisch rijden, doorstroom van verkeer door coöperatief rijden, ontwikkeling van schone motoren en de opzet van een unieke testomgeving kreeg de Nederlandse innovatiekracht de afgelopen jaren al internationale erkenning. Tevens werd een doorlopende leerlijn in automotive onderwijs van mbo tot en met universiteit op poten gezet.


Smart mobility en future powertrain
De sector gaat zich voor groei en innovatie vooral richten op smart mobility en future powertrain.
- Smart mobility gaat over het vertalen van verkeersinformatie op een slimme manier naar acties in of van het voertuig om energieverbruik en filevorming te verminderen.
- Future powertrain richt zich onder meer op het zuiniger maken van verbrandingsmotoren, het lichter maken van voertuigen en het gebruik van alternatieve energiebronnen (zoals bijvoorbeeld elektrisch rijden) om het verbruik van fossiele brandstoffen te reduceren.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Minister Verhagen en directeur Paul Krieckaert lanceren AutomotiveNL.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.