Minister Van der Hoeven investeert in elektrisch rijden-technologie

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Minister Van der Hoeven (EZ) investeert 15 miljoen euro in de technologie van het elektrisch rijden. De geselecteerde tien projecten verkeren nog in de ontwikkelfase maar kunnen bijna in productie worden genomen. De nieuwe bedrijvigheid die ontstaat leidt ook tot extra werkgelegenheid en innovatie in Nederland.

Het gaat bijvoorbeeld om de ontwikkeling van een plug-in hybride vuilniswagen waarmee ook ’s nachts het vuilnis fluisterstil kan worden opgehaald. Minister Van der Hoeven: “De overheid investeert in elektrische mobiliteit zodat de lucht schoner wordt, de CO2-uitstoot afneemt, het milieu wordt gespaard en afhankelijkheid van fossiele brandstoffen wordt verminderd. Deze projecten zorgen dat het elektrisch rijden de komende jaren betaalbaar en betrouwbaar wordt en voor iedereen toegankelijk wordt.”

 

Formule E-team
Het Formule E-team schept de voorwaarden om het elektrisch rijden mogelijk te maken. Het team moet doorbraken realiseren in onder meer infrastructuur, accu's, en beschikbaarheid. In het Formule E-team werken bedrijfsleven, kennisinstellingen en de overheid samen onder voorzitterschap van Maurits van Oranje.

Voor een overzicht van de projecten: http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2010/05/07/vijftien-miljoen-voor-technologie-elektrisch-rijden.html

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Maria van der Hoeven, minister van Economische Zaken, investeert 15 miljoen in elektrisch vervoer

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.