Minister Schultz kiest tracé voor doortrekking A15

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
Mi
Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft de knoop doorgehakt over het tracé voor het nieuwe stuk snelweg tussen de A15 bij Bemmel en de A12 bij Zevenaar.

De minister kiest definitief voor het alternatief waarbij de nu nog doodlopende A15 wordt doorgetrokken met een brug over het Pannerdensch Kanaal en een halfverdiepte ligging tussen Duiven en Zevenaar. Dit is in lijn met de eerder gemaakte financiële afspraak met de stadsregio Arnhem Nijmegen en de provincie Gelderland. Met de aanleg van de ontbrekende schakel in de belangrijke verkeersader tussen Rotterdam en Duitsland, verbetert de bereikbaarheid in Oost-Nederland, en komt er een einde aan de overlast van het (internationale) doorgaande verkeer.


Aanbesteding
De ANWB vindt dat de marktpartijen uitgedaagd dienen te worden om met de beste verbinding te komen die binnen het budget past voor de kruising met het Pannerdensch Kanaal. Uit recente berekeningen van een expertgroep blijkt dat een tunnel ook haalbaar is binnen het totale budget van 805 miljoen euro. Volgens de nieuwe regels voor het aanleggen van infrastructuur moet er naar alle mogelijkheden worden gekeken. Rob Gremmen, regiomanager bij de ANWB: ‘De keuze voor een brug komt te vroeg. De keuze voor een oplossing moet het resultaat zijn van een open aanbesteding en niet daaraan vooraf gaan. Door marktpartijen uit te dagen om met voorstellen te komen voor zowel tunnel- als brugvarianten is er een heldere afweging te maken.’ 


Het streven is om in 2015 te starten met de aanleg van de nieuwe verbinding. De bouw zal ongeveer drie jaar duren. 

 
Auteur: Joske van Lith

Minister Schultz van Haegen kiest definitief voor het alternatief waarbij de nu nog doodlopende A15 wordt doorgetrokken met een brug over het Pannerdensch Kanaal en een halfverdiepte ligging tussen Duiven en Zevenaar.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.