Minister opent eerste ParkeerService e-loket

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Ronald Plasterk, minister Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, opende op 6 mei in Alphen aan den Rijn het eerste ParkeerService e-loket. Het e-loket moet parkeren voor gemeenten en automobilisten een stuk gemakkelijker maken.

Door een aantal gemeentelijke en landelijke registratiesystemen standaard aan elkaar te koppelen en met gebruikmaking van DigiD maakt de Coöperatie ParkeerService parkeren op maat mogelijk. Dit maakt een einde aan de onnodige regeldruk voor parkeerders en vergunninghouders.

De kracht van samenwerking

Tot nu toe leidt bij veel gemeenten de aanvraag of wijziging van een gemeentelijke parkeervergunning voor burgers nog tot veel onnodige handelingen. Gegevens die al zijn opgeslagen in de diverse gemeentelijke registratiesystemen of die via de Rijksdienst voor het Wegverkeer oproepbaar zijn, moeten in veel gevallen (opnieuw) worden aangeleverd. Het maakte dat de minister op 18 maart van dit jaar alle 160 betrokken wethouders per mail opriep om het aanvragen en veranderen van een parkeervergunning in hun gemeente makkelijker te maken. De coöperatie ParkeerService heeft van die oproep gebruik gemaakt om het door haar ontwikkelde e-loket versneld aan haar leden aan te bieden. ‘Het e-loket van ParkeerService is een goed voorbeeld van wat mij voor ogen staat bij het terugdringen van onnodige regels. Dit is de kracht van samenwerking waar uiteindelijk zowel de burger als de gemeente voordeel van heeft’, aldus Plasterk.

Coöperatiemodel 

Coöperatie ParkeerService is een samenwerkingsverband met dertien gemeentelijke leden. Met het coöperatiemodel behouden de aangesloten gemeenten invloed op het beleid en toezicht op de uitvoering.

Lagere uitvoeringskosten
Door parkeertaken te standaardiseren, te digitaliseren of samen in te kopen wordt gemeenten de zorg voor de parkeeruitvoering uit handen genomen. Efficiencywinst, inkoopvoordelen of schaalvoordelen vertalen zich terug in lagere uitvoeringskosten.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

De opening door de minister op 6 mei van het digitale loket in Alphen aan de Rijn in aanwezigheid van Kees van Velzen, wethouder Verkeer en Vervoer en John van Dijk, directeur Coöperatie ParkeerService

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.