Minister IenM deelt niet de stellingname dat statische verkeersmodellen onvoldoende rekening houden met congestie

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Minister Schultz van Haegen beantwoordt in een brief vragen die de leden De Rouwe en Geurts (CDA) op 14 november 2012 schriftelijk hebben gesteld naar aanleiding van het artikel ‘De meerwaarde van dynamisch rekenen aan emissies’ d.d. 31 oktober 2012 van Verkeersadviesbureau Goudappel Coffeng en de Universiteit Twente.

De minister deelt niet de stellingname dat statische verkeersmodellen onvoldoende rekening houden met congestie. Zij meent dat  statische modellen goede prognoses leveren van de verkeersomvang in de toekomst en de bijbehorende effecten. Dynamische verkeersmodellen zijn vooral geschikt voor details in de verkeersafwikkeling. Dynamische verkeersmodellen leiden niet tot betere beleidsbeslissingen over investeringen in milieumaatregelen. Voor het bepalen van de effecten van verkeersmanagement zijn dynamische modellen meer geschikt. Kortom, het gaat erom het juiste model voor de juiste toepassing op de juiste manier te gebruiken. Daar hangt het van af of een goede beleidsbeslissing genomen wordt.

De schriftelijk vragen beantwoordt de minister in een brief aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.