Minimaal 15.000 elektrische auto's in 2015

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Mi
Minister Verhagen wil vrij baan maken voor de elektrische auto met als doel 15.000 tot 20.000 elektrische auto's in Nederland in 2015. Maatregelen hiertoe zijn belastingvoordeel, stimulering kansrijke projecten en bevorderen slimme elektriciteitsnetten.

Om elektrisch rijden te stimuleren stelt het kabinet voor om elektrische en semi-elektrische auto’s die aan de normen voldoen, volledig vrij te stellen van de fiscale bijtelling. Ook blijven ze vrijgesteld van de motorrijtuigenbelasting en BPM.

 

Elektrisch openbaar vervoer

In het kader van Green Deal wil Verhagen vooral bevorderen dat de grootschalige uitrol in kansrijke gebieden versnelt. Kansrijke thema's daarbij zijn onder andere elektrische leaseauto's, elektrisch openbaar vervoer en elektrische taxi's. Een slimme samenwerking met gemeentes, ondernemers en wetenschappers kan dit ondersteunen.

 

Slim laden

In de Green deal wordt ook gewerkt aan proeven met zogenaamde slimme elektriciteitsnetten. Door slimme stroomnetten kunnen eigenaren van elektrische auto’s stroom bijvoorbeeld laden tijdens goedkope uren. Ook kunnen ze dure energie uit een accu terugleveren.

 

Een uniform betaalsysteem en een betere gemeentelijke uitrol van bijvoorbeeld het aantal snellaadpunten zijn ook onderdelen die Verhagen aandraagt in het Plan van Aanpak Elektrisch vervoer.

 
Auteur: Eveline Korving

Minister Verhagen presenteerde het Plan van Aanpak Elektrisch Vervoer.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.