Minder begrip voor file-excuus

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Er is steeds minder begrip voor te laat komen door een file. Dat geldt zowel op het werk als thuis. Dit blijkt uit een recente peiling door Maurice de Hond, voorafgaand aan een op 8 mei gestarte publiekscampagne ‘Filedieren’van De Verkeersonderneming; uitvoeringsorganisatie van het I&M-programma Beter Benutten in de Rotterdamse Regio.

Het onderzoek
Het onderzoek ‘Filerijders: voer voor psychologen’  uitgevoerd tussen 2 en 22 april onder 1400 Nederlanders, waarvan er 500 wonen of werken in Rotterdam. De peiling is representatief voor beide groepen.

Het onderzoek bevestigde nog eens dat automobilisten echte gewoontedieren zijn en daardoor vaak op hetzelfde tijdstip en op dezelfde plek rijden, waar ze regelmatig dezelfde mensen tegenkomen. De overgrote meerderheid van de filerijders vindt dat overigens zonde van de tijd.

Desgevraagd zou 32 procent de filetijd liever aan werken besteden en ruim een kwart aan het gezin.Daarnaast worden hobby, sport  en tv kijken genoemd als betere bezigheden dan in de file staan. 45 procent van de filerijders stelt vast dat er steeds minder begrip voor is wanneer zij vertraagd zijn door files.

De campagne
De campagne richt zich via abri’s en masten in de driehoek Gouda-Dordrecht-Rotterdam, op het vergroten van de bewustwording van filerijders en hun werkgever en wil mensen stimuleren op een anderemanier of op een ander tijdstip van en naar het werk te reizen.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.