Minder autokilometers op het Twentse wegennet

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Sinds de Twentse e-fiets actie kunnen 450.000 autokilometers in het woon-werkverkeer per jaar worden bespaard. Dankzij de actie en inspanningen van de werkgevers laten steeds meer werknemers de auto staan en pakken de elektrische fiets.

Met de Twentse e-fiets actie wilde Twente Mobiel het gebruik van de elektrische fiets (e-fiets) voor woon-werkverkeer stimuleren en faciliteren. Binnen de actie zijn 240 elektrische fietsen verkocht.

10.000 autokilometers per week minder

Onder alle kopers van een e-fiets is onderzoek gedaan naar het effect van de actie op het aantal autokilometers in de spits. De kopers waren vóór de aanschaf van de e-fiets overwegend autogebruikers. Ze leggen gemiddeld 11 kilometer enkele reis af. Per werkweek scheelt dit ruim 10.000 autokilometers op de Twentse wegen. De e-fiets is vooral in trek bij werknemers ouder dan 45 jaar (77 procent van de kopers). Daarmee is de e-fiets een serieus alternatief voor het woon-werkverkeer.

Twente Mobiel heeft de Twentse e-fiets actie in 2011 voor haar 20 aangesloten werkgevers georganiseerd. Zij stelden hun medewerkers in staat met korting een elektrische fiets te kopen via de actie. Vanwege het succes krijgt de actie dit jaar een vervolg.

Bekijk hier het nieuwsbericht op youtube

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Door de succesvolle e-fiiets actie van Twente Mobiel, is het aantal autokilometers per week met 10.000 gedaald

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.