Miljoenen EU-subsidie voor Nederlandse infrastructuur

donderdag 16 juli 2015
timer 1 min
De Europese Unie stelt 60 miljoen euro beschikbaar voor de verlegging van het spoor van en naar de Maasvlakte en 48 miljoen voor het Kanaal Gent-Terneuzen. Ook is er 11 miljoen euro beschikbaar voor de nieuwe Zeesluis IJmuiden, 8 miljoen voor de grensoverschrijdende spoorverbinding Groningen-Bremen en 21 miljoen voor verduurzaming van de binnenvaart via een doorbraak van LNG als brandstof voor binnenvaartschepen.


Met deze voorstellen van de Europese Commissie heeft het comité van het EU-Infrastructuurfonds Connecting Europe Facility – Transport unaniem ingestemd. Over alle EU-staten is in totaal 13,1 miljard euro verdeeld.

TEN-T-gelden

De toewijzing van de zogenoemde TEN-T-gelden is met deze goedkeuring definitief. De Europese Unie wil met dit geld de transportcorridors tussen de verschillende lidstaten versterken. Ook wil zij knelpunten en technische problemen wegnemen. Er wordt verder geïnvesteerd in een groene en slimme transportsector.

Bij de Europese Commissie werden 700 subsidieaanvragen ingediend. Hiervan krijgen 276 projecten een subsidie. Het totaal aangevraagde subsidiebedrag was drie keer zo groot als het budget dat beschikbaar was.

Meer informatie vindt u op de site van de Europese Commissie.

Bron: Rijksoverheid

 
Auteur: Else Adriaans

Er is onder meer geld beschikbaar voor de verlegging van het spoor van en naar de Maasvlakte en voor de grensoverschrijdende spoorverbinding Groningen-Bremen.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.