Mijd de spits met een game

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

‘Speel de spits vrij, ga Filevegen’. Automobilisten kunnen nu via de game Filevegen de voordelen van spitsmijden ervaren.

Spitsvrij is het spitsmijdenproject in de driehoek tussen Utrecht, Hilversum en Amersfoort. Filevegen is de game van Spitsvrij.

Alternatieve reismanieren
Met het spel nemen teams van spelers het tegen elkaar op. Doel van het spel is zoveel mogelijk mensen op een andere manier aan het werk te laten gaan. De spelers swipen auto’s naar opties als thuiswerken, OV, fietsen, carpoolen of eerder of later vertrekken. Auto’s die erdoor glippen, laten de wegen steeds sneller vollopen waardoor er file ontstaat. Bonuskits als de super swipe, de verdubbelaar, mooi weer en een spitsstrook geven het spel extra dimensie. Die bonuskits zijn te verdienen door andere spelers uit te nodigen, het spel op Facebook te sharen of de spits in het echt te mijden. Het team dat de meest auto’s uit de file veegt, wint aan het eind van de maand sportshirts.

Resultaat op de weg
Uit onderzoek blijkt dat de eerste ronde van Spitsvrij aantoonbare resultaten op de weg opleverde met een maatschappelijk saldo van ruim 5 miljoen euro. Inmiddels loopt de tweede ronde Spitsvrij. Begin volgend jaar zijn de nieuwe resultaten bekend. Bijzonder is dat er dan vergelijking mogelijk is tussen spitsmijders van het eerste uur, nieuwe deelnemers en oud-deelnemers.

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.