Met de metro naar het strand bij Hoek van Holland

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De spoorlijn tussen Schiedam en Hoek van Holland wordt omgebouwd tot metro en is naar verwachting eind 2017 klaar.

Dat heeft de stadsregio Rotterdam besloten.

De lijn zal deel gaan uitmaken van het regionale metronet. Naar de huidige inzichten verwacht de exploitant, de RET, dat de dagelijkse uitvoering van de metrodienst kostendekkend mogelijk is, inclusief de kosten voor rente en aflossing voor de investering van  80 miljoen euro die de RET doet in 16 nieuwe metrotreinen. Het beheer en onderhoud van de infrastructuur zullen wel voor rekening van de opdrachtgever – nu Stadsregio Rotterdam en in de toekomst waarschijnlijk de Vervoersautoriteit Rotterdam Den Haag - komen.

Modernisering van alle stations
De nieuwe Hoekse Lijn zal een uitbreiding zijn van metrolijn B die begint in de Rotterdamse wijk Nesselande aan de Zevenhuizer Plas. In Hoek van Holland wordt de lijn 900 meter verlengd tot vlak bij de zee. Onderdeel van het project is de volledige modernisering van alle stations langs de lijn, waardoor de sociale veiligheid en het comfort aanzienlijk zullen verbeteren. Maassluis krijgt bovendien een nieuw station Steendijkpolder. Het regiobestuur heeft voor het project 312 miljoen euro gereserveerd.

 
Auteur: Joske van Lith

Peter Groeneweg (Schiedam), Hestia Reukema-Gevers (Hoek van Holland), Pedro Peters (RET), Jeannette Baljeu (stadsregio), Arnold Keijzer (Maassluis) en Ruud van Harten (Vlaardingen) snijden een taart aan om het besluit tot ombouw van de Hoekse Lijn te v...

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.