Met crowdfunding elektrische sloepen verhuren

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Greenjoy start in Haarlem met de verhuur van elektrische sloepen. Met crowdfunding wil het bedrijf dit uitbreiden naar het verhuren van allerlei elektrische vervoermiddelen.

Om elektrisch vervoer toegankelijker en meer betaalbaar te maken, bouwt Greenjoy aan een randstedelijk netwerk van onder meer elektrische sloepen, scooters, en auto’s. De oprichters Sven Gribnau, Michel Doggenaar en Rob Veldt combineren ‘de best practices van Greenwheels, Easyjet en de hotelbranche’, melden ze in hun persbericht. De vervoermiddelen kunnen via internet gereserveerd worden. ‘De telefoon van de huurder is vervolgens de sleutel’ aldus Veldt. Het activeren van het gehuurde object gaat met een smsje ‘aan’ van de huurder naar het gehuurde object. Voorlopig kan het alleen in Haarlem, de eerste locatie zit pal achter de Stadsschouwburg.

Verhuurnetwerk

Het doel is om zonder al te veel overhead een groot verhuurnetwerk uit te rollen. Hierbij kunnen huurders op verschillende plaatsen elektrisch vervoer ervaren en diverse vormen van elektrisch vervoer combineren in arrangementen. Greenjoy hoeft niet overal tegelijk fysiek aanwezig te zijn. Veldt: ‘Vanuit ons centraal kantoor kunnen wij de verhuur nauwgezet monitoren. Van ieder huurobject is bekend waar deze is, hoe hard deze verplaatst, wie deze gehuurd heeft, wat de batterijstatus is, en of het object aan de lader ligt. En dit is natuurlijk heel belangrijk omdat actieradius cruciaal is bij elektrisch vervoer.’

Crowdfunding

Greenjoy wil de uitbreiding van het netwerk financieren met crowdfunding. Het bedrijf is een van de eerste initiatieven die gesteund worden door Seeds. Seeds is een dochteronderneming van AAB Incubator, de innovatiedochter van ABN AMRO. Mensen kunnen via een website direct investeren in Greenjoy. Dat kan vanaf 50 euro. In ruil daarvoor betaalt het initiatief 150 procent terug in 5 jaar en keert daarop ook rendement uit in natura. Veldt van Greenjoy: ‘Bij Greenjoy heb je voor een investering van 50 euro al recht op een uur gratis fluistervaren.’ Door het bedrijf op deze wijze te financieren hoopt men het communicatiebereik te vergroten. De investeerders zijn feitelijk allemaal ambassadeurs, aldus Greenjoy.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Greenjoy bouwt aan een randstedelijk netwerk van onder meer elektrische sloepen, scooters, en auto’s

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.