Meldpunt goede en foute flitspalen

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Op 29 augustus heeft het Democratisch Politiek Keerpunt, DPK, het meldpunt www.overbodigeflitspaal.nl geopend waar weggebruikers melding kunnen maken van een flitspaal die naar hun mening een onterecht doel dient, dan wel op een onterechte plaatst staat. 

Van de circa 1400 flitspalen in Nederland zijn er volgens DPK vele terecht geplaatst op weggedeelten waar structureel te hard wordt gereden en in het verleden zware ongelukken zijn gebeurd. Daarnaast is een groot aantal flitspalen ‘alleen geplaatst met als doel om zoveel mogelijk bekeuringen te kunnen uitschrijven’, aldus DPK. Dat heeft volgens de politieke partij niets met de verkeersveiligheid te maken. Bovendien wordt hiermee de bekeuring een verkapte autobelasting in plaats van een strafmaatregel, zo stelt DPK.

flitspalen verwijderen

Om de goede van de foute flitspalen te scheiden, heeft DPK een website geopend waar weggebruikers melding kunnen maken van een flitspaal die volgens hen een ander doel dient dan de verkeersveiligheid. De partij onderzoekt deze meldingen, bundelt ze en doet voorstellen om deze flitspalen te verwijderen.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ik rijd dagelijks over de Geldropseweg in Eindhoven daar is sinds kort een mobiele flitspaal neer gezet.
De eerste keer toen ik daar voorbij ging reed ik inderdaad te hard maar ik weet zeker dat ik meerdere keren zeker ruim onder de 50 km reed en toch word ik geflitst rara hoe kan dit

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.