Meerjarige afspraak gratis ov in Eindhoven

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Jo
Jongeren en 65-plussers in Eindhoven kunnen nog in ieder geval tot en met 2012 op vertoon van hun Eindhovense Stadspas gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer. De gemeente Eindhoven en vervoerder Hermes hebben meerjarige afspraken gemaakt voor 'Gratis met de bus voor 12- en 65+'.

Het gratis busvervoer wordt uitgevoerd binnen het door de gemeenteraad gestelde financiële kader van een half miljoen euro per jaar. Dit geeft duidelijkheid voor beide partijen en voorkomt jaarlijkse onderhandelingen.

Na een proef van twee jaar in 2007 en 2008 heeft de gemeenteraad eind 2008 besloten het gratis busvervoer voor kinderen en senioren structureel in te voeren. De proef was een groot succes. Zowel kinderen als senioren maken structureel meer gebruik van de bus. Niet alleen gaan ze vaker met de bus, ook heeft de maatregel veel nieuwe reizigers opgeleverd.

In de nieuwe vervoersconcessie van Hermes is met ingang van 2009 op initiatief van de gemeente Eindhoven de gratis vervoersmaatregel integraal overgenomen en voortgezet.

Meer informatie

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.