Meer vrachtvervoer eerste kwartaal 2011

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Transportondernemers hebben het eerste kwartaal aanzienlijk meer ritten gemaakt en grotere volumes vervoerd. Dat meldt Transport en Logistiek Nederland (TLN) op basis van de enquête onder haar leden die de organisatie elk kwartaal houdt. Deze zogenaamde conjunctuurenquête geeft het sentiment aan onder ondernemers in de transport- en logistieksector.

Het eerste kwartaal van 2011 liet volgens de ondervraagde ondernemers een duidelijke volume- en omzetgroei zien. Zowel bedrijvigheid als omzet bereiken het hoogste niveau sinds het tweede kwartaal in 2007. De ondernemers waren echter niet tevreden over de winst. Met name de gestegen brandstofkosten krijgen ondernemers niet gecompenseerd in hogere vrachtprijzen.

De sector transport en logistiek is erg afhankelijk van de economische groei. Het CPB voorspelde voor Nederland voor het komende jaar een groei van ‘slechts’ 1, 75 procent. TLN verwacht daarom de rest van het jaar een bescheiden groei van de transport en logistiek sector.

De enquête geeft geen inzicht in mogelijke verschuivingen in het vrachtvervoer, bijvoorbeeld van weg naar binnenvaart en rail.

 

Meer informatie

 
Auteur: Eveline Korving

Het eerste kwartaal van 2011 liet volgens de ondervraagde ondernemers een duidelijke volume- en omzetgroei zien. Foto: ANWB/AVD

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.