Meer fietsplekken nodig bij Den Haag CS

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
He
Het aantal fietsers in Den Haag groeit gestaag, daarom zal de vraag naar stallingen ook flink stijgen de komende jaren.

In totaal verwachten de gemeente Den Haag, NS en ProRail dat in 2020 rond Den Haag Centraal 11.400 fietsenstallingen nodig zijn.


In de Visie Fietsparkeren Den Haag Centraal geeft het college van burgemeester en wethouders aan waar zij mogelijkheden zien om bij het station fietsenstallingen te realiseren. Deze mogelijkheden worden dit jaar nader uitgewerkt en gerealiseerd tussen 2012 en 2017.

Fietsflat Rijnstraat
De fietsflat in de Rijnstraat is de grootste fietsenstalling bij Den Haag CS. Deze fietsflat zou verdwijnen als Den Haag Nieuw Centraal helemaal klaar is, maar nu blijft deze bestaan. Zodra de OV-terminal klaar is en de verbouwing van de NS-fietsenkelder afgerond, wordt de fietsflat nog uitgebreid met 800 plekken. De fietsflat biedt dan plek aan 3.550 fietsen.

Oostzijde station
Ongeveer 15 procent van alle fietsen in het stationsgebied worden aan de oostzijde van het station gestald. Omdat de tijdelijke stalling aan de Grotiusplaats relatief ver van het station ligt, wordt gekeken naar een andere locatie waar in 2020 ongeveer 1.500 fietsen kunnen staan. Vooralsnog wordt gekeken naar een stalling onder het Prins Bernardviaduct.

Koningin Julianaplein
Op het Koningin Julianaplein is nu een tijdelijke stalling voor 750 fietsen. Het aantal stallingsplekken kan nog uitgebreid worden, maar dit mag niet ten koste gaat van de ruimte op het plein. Vanaf  2017 is een grootschalige fietsenstalling nodig om een oplopend tekort aan fietsplekken te voorkomen. Onderzocht zal worden op welke manier voor 2020 een stalling te realiseren is, die plek biedt aan minimaal 5.000 fietsen.

 
Auteur: Joske van Lith

Rondom station Den Haag Centraal zijn 11.400 fietsenstallingen nodig in 2020. De aanpak staat in de Visie Fietsparkeren Den Haag Centraal

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.