Meer fietsers willen met de trein

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Ruim 60 procent van de fietsers wil meer ruimte in de binnenlandse treinen om de fiets mee te nemen. De helft van de reizigers die dat nu niet doet, zou de met de fiets in de trein stappen als er meer ruimte voor de fiets komt, de prijs omlaag gaat en de instap gelijk is aan het perron. Dit en meer blijkt uit een onderzoek onder de 1200 leden van het Nationaal Fietspanel.

Naast een binnenlands treinvervoer willen fietsers ook graag hun fiets meenemen naar het buitenland en dan met name naar Duitsland, Frankrijk en België.

Fietsstallingen bij stations
Overigens is ruim 60 procent van de stallers tevreden over de locatie, sociale veiligheid en openingstijden van de bewaakte stallingen bij stations.

OV-fiets
En de OV-fiets mag zich verheugen over tevredenheid van bijna 70 procent van de gebruikers. De belangrijkste verbeterpunten voor de OV-fiets zijn: de kwaliteit van de fiets en de mogelijkheid de fiets op een ander station in te leveren.

De Fietsersbond gebruikt de uitkomsten van deze enquête onder andere voor overleg met SP, PvdA en CDA, die op 28 juni hun startnotitie ’Een stap vooruit’ presenteren. In deze notitie doen de partijen voorstellen om het Nederlands potentieel aan wandel- en fietsmogelijkheden beter te benutten.

‘Een aantal van de voorstellen van de politici sluit prachtig aan bij de wensen van de panelleden”, aldus Wim Bot van de Fietsersbond.’ Meer ruimte in binnenlandse treinen en verruiming van de mogelijkheden om de fiets mee te nemen naar het buitenland, zijn echt belangrijke punten waar we het met verschillende betrokkenen over moeten hebben.’

Fietsers willen graag met de trein, maar dan moet de fiets wel welkom zijn.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.