Meer begrip voor wegvervoer

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Onder het motto ‘Stap in de cabine’ organiseert Transport en Logistiek Nederland (TLN) op 3 juni een kennismakingsdag voor het grote publiek. Met de dag wil TLN het begrip voor de transportsector vergroten.

‘De onbekendheid met het werk van vrachtwagenchauffeurs leidt soms tot onbegrip bij medeweggebruikers’, zegt TLN-woordvoerder Floris Liebrand. ‘Onbekend maakt vaak onbemind. Tijdens de actiedag willen we mensen informeren en enthousiasmeren over het sociale en economische belang van het wegvervoer.’

 

Automobilisten hebben over het algemeen geen positief beeld van hun vrachtrijdende collega’s. Uit onderzoek in opdracht van het ministerie blijkt dat automobilisten het aandeel van vrachtauto’s in het ontstaan van files, enorm overschatten. Ze denken dat driekwart van de files te wijten is aan incidenten met vrachtwagens, terwijl dat in werkelijkheid rond de 5 à 6 procent ligt.

 

Meerijden met de vrachtautochauffeur

Op de actiedag kunnen deelnemers rondkijken in de cabine en eventueel een dagdeel meerijden met de vrachtautochauffeur. Tijdens de rit maakt de passagier kennis met alle aspecten van het werk in de transportsector. Het gereed maken en controleren van een vrachtauto bij vertrek, het laden en lossen, de rit zelf, verkeersdrukte, files, parkeren, aflevering en wachttijden en navigeren.

 

Aanmelden voor deelname

Dit kan tot zondag 29 mei op www.zondertransportstaatallesstil.nl

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.