Mechanisch straten de norm

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Beperking van fysieke belasting staat voorop tijdens het straatwerk en mechanisch straten is hét middel om dit te bereiken. Dit bleek 10 juni in Barneveld tijdens het door ondernemersvereniging OBN en CROW georganiseerde Straatwerkdebat. Het centrale thema van het debat was de werkzaamheid van CROW-publicatie 282 ‘Mechanisch aanbrengen elementenverharding’ in de praktijk.


Een aantal opdrachtgevers en bestratingsbedrijven hebben nog moeite om de effecten van de veranderingen die de publicatie teweeg brengt in de praktijk toe te passen. Zo blijkt naleving van de regelgeving nog lastig, omdat nog niet iedere partner in de keten de status van de CROW-publicatie onderkent.

Volgens Dick Juffermans van de Arbeidsinspectie, is in het verlengde van de Arbowetgeving mechanisch straten de norm en verwijst de Arbocatalogus voor regelgeving en de stand van de techniek naar publicatie 282. Alle betrokken partijen zijn verantwoordelijk voor het voldoen aan deze eis en inspecteurs van de arbeidsinspectie letten scherp op naleving.


 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Op het Straatwerkdebat werden de meningen gepeild

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.