Martijn Hoogenraad en Gijs van der Kolk winnaars Verkeerskundeprijs 2013

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Martijn Hoogenraad en Gijs van der Kolk hebben met hun scriptie ‘Slimmer organiseren, slimmer reizen’ de Verkeerskundeprijs 2013 gewonnen.

Deze jaarlijkse prijs voor de beste HBO-scriptie over verkeer en vervoer werd 6 november uitgereikt tijdens het Nationaal verkeerskundecongres in ’s-Hertogenbosch.

Voor deze prijs waren acht scripties ingediend door de HBO-opleidingen. De jury nomineerde vier scripties, die door de studenten tijdens het Nationaal verkeerskundecongres zijn gepresenteerd. De eindstrijd ging tussen ‘Slimmer organiseren, slimmer reizen’ van Martijn Hoogenraad en Gijs van der Kolk (afgestudeerd aan de Hogeschool Windesheim), en ‘Reizen met de tijd mee’, geschreven door Eelco Bos (afgestudeerd aan de NHTV).


Oordeel van de jury
De jury – bestaande uit Wim van Tilburg (directeur KpVV), Marleen Hovens (CROW), Ton Hendriks (ANWB), Sjoerd Nota (NHL/Jong Verkeerskunde) en Rolf Pieck (Royal HaskoningDHV) – concludeerde dat de onderwerpen in de ingediende scripties de breedte van het huidige vak Verkeerskunde illustreerden: van dienstregelingen in het ov tot aan de inzet van sociale media voor gedragsbeïnvloeding. Over de winnende scriptie oordeelt de jury: ‘Het is een ambitieus project om een toolbox te ontwerpen van mobiliteitsmanagement maatregelen. Een toolbox waarmee je de best bij jouw vraagstuk/probleem passende maatregel kunt selecteren. 90 maatregelen zijn geanalyseerd, gerubriceerd en in een excel-toepassing verwerkt. Indrukwekkend en compleet overzicht van kansrijke middelen om te komen tot gedragsbeïnvloeding. De aangebrachte stapsgewijze aanpak biedt concrete handvatten voor toepassing voor tal van partijen die aan de slag willen met mobiliteitsmanangement. De ontsluiting van de informatie had toegankelijker kunnen worden gemaakt. Zoals ze zelf al aangeven is het bouwen van een webtool een vervolgopgave.’

Cuperusprijs 2014
De eerstvolgende Verkeerskundeprijs wordt in 2015 uitgereikt. In 2014 wordt de Cuperusprijs vergeven; de prijs voor de student aan een Nederlandse universiteit in de Verkeerskunde en Vervoerstechniek die de beste scriptie heeft geschreven.

Juryrapport
Lees hier het volledige juryrapport.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.