Marktplaats voor Logistieke Innovatie krijgt vorm

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

De eerste verladers en logistiek dienstverleners gebruiken de Marktplaats voor Logistieke Innovatie om efficiëntere logistieke oplossingen uit te werken. Oplossingen die ook bijdragen aan een betere bereikbaarheid van de regio Rotterdam.

Vanaf 19 juni staan deze vraagstukken gepubliceerd op de portal www.Marktplaatsvoorlogistiek.nl.

Broedplaats
De Marktplaats voor Logistiek Innovatie is een broedplaats voor logistieke vraagstukken en voor ideeën en oplossingen die de efficiency in de logistieke keten verhogen en een bijdrage leveren aan de bereikbaarheid van de regio Rotterdam. De Verkeersonderneming daagt verladers en vervoerders uit om vraagstukken op de Marktplaats aan te bieden en gebruik te maken van de denk- en durfkracht van aanbieders van diensten en producten van binnen en buiten de logistieke sector om deze vraagstukken op te lossen.

Inmiddels hebben Van Gansewinkel, Sita en CleanLeaseFortex de handschoen opgepakt. Nog 10 andere deelnemende bedrijven worden voor de zomer bekend gemaakt. Districon en Panteia hebben samen met de bedrijven de vraagstukken voorbereid.

Inzet van creativiteit
De eerste bijeenkomst voor aanbieders op 3 juni was een succes. Tijdens de bijeenkomst werden de eerste vier innovatievragen gepresenteerd. De aanbieders gebruikten direct al hun creativiteit om ketenvraagstukken net even anders te formuleren om zo tot alternatieve invalshoeken en praktische oplossingen te komen. Ook is door aanbieders aangeven met welke ketenpartijen ze graag in contact komen om hun concepten en oplossingen verder te ontwikkelen en toe te passen.

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.