Manifestatie ‘de fietsende senior’ groot succes

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Ruim 450 senioren namen op 10 oktober deel aan de manifestatie De Fietsende Senior in Roermond. Zij namen deel aan verschillende workshops met als doel hun veiligheid in het verkeer te vergroten en de kans op ongevallen te verkleinen.

De Bond voor Ouderen (KBO) organiseerde dit jaar diverse activiteiten voor senioren zoals een fietsestafette, trainingen voor fietsbegeleiders en een aanbod van trainingen voor hun leden waaronder e-bike en verkeersregels.

Interactief programma
Vandaag werd met een manifestatie het fietsseizoen afgesloten. KBO en Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg  (ROVL) stelden samen met partners zoals Veilig Verkeer Nederland, Huis voor de Sport, ANWB en politie een gevarieerd en interactief programma samen. Diverse workshops, een verkeersquiz van senioren tegen groep 8 van Basisschool Burgemeester Willeme uit Echt-Susteren, een e-bike-parcours en een demonstratie van het F.I.E.T.S. project zijn enkele onderdelen die de senioren bezochten. Ook is er veel kennis en informatie gedeeld over verkeersregels, dode hoek, alcohol in het verkeer, fietsroutes, reactievermogen, fietsservice en e-bikes.

 
Auteur: Marieke Hut

Gedeputeerde Erik Koppe reikte prijzen uit aan de winnaars van de fietsestafette, @provincie Limburg

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.