Manifest Talking Traffic overhandigd aan minister Schultz van Haegen

dinsdag 7 juli 2015
timer 2 min
De bedrijven die aangesloten zijn bij Talking Traffic hebben hun manifest – De Tien van Talking Traffic – aangeboden aan minister Schultz van Haegen. Talking Traffic is een collectief van bedrijven die werken aan een innovatieve aanpak van mobiliteit in Nederland. In hun manifest wordt hun gezamenlijke visie op de mobiliteit van de toekomst verwoord in tien concrete punten.


Minister Schultz van Haegen kreeg het manifest overhandigd tijdens de Resultatendag van het programma Beter Benutten van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het manifest is bedoeld als uitnodiging en als startschot voor een samenwerking tussen markt, overheid, wegbeheerders en wetenschap.

Van slimmere wegen naar slimmere auto’s

Talking Traffic staat voor onderling communicerende voertuigen, In-car (Dynamisch) Verkeersmanagement, Collectieve verkeersdiensten, Coöperatief (ITS G5) en Connected (xG/LTE). Het collectief ziet mogelijkheden om met Intelligente Transport Systemen (ITS) en communicerende voertuigen de mobiliteit nu en in de toekomst ‘slimmer en efficiënter’ te organiseren. Deelnemers zijn bedrijven die ergens in deze keten met diensten en producten een bijdrage leveren.

In het manifest staan tien concrete punten wat betreft de visie van het collectief. Zo staat er onder meer dat Talking Traffic staat voor ‘van slimmere wegen naar slimmere auto’s’ en dat Talking Traffic ‘gelooft in vraaggestuurd onderzoek’. Het volledige manifest staat op de website van het collectief.

 
Auteur: Else Adriaans

Minister Schultz van Haegen neemt het manifest in ontvangst.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.