Makkelijk en snel door de Franse tolpoorten met de tolbadge

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Nederlanders die deze zomer met de auto naar Frankrijk gaan kunnen vanaf nu langs de ‘snelle’ tolpoorten rijden met een tolbadge, de Télépeage. De badge is de elektronische manier van betalen op het gehele Franse wegennet en bij ruim 250 parkeerterreinen in Frankrijk. Dankzij de invoering van de Europese IBAN-bankrekeningnummers is de badge nu ook beschikbaar in Nederland en exclusief verkrijgbaar bij de ANWB.

De tolbadge Frankrijk is een klein apparaatje dat op de binnenzijde van de voorruit van de auto bevestigd wordt. Het zorgt er voor dat  het  niet nodig is om te stoppen of in de file te staan voor de tolpoorten waar contant of met de credit card betaald moet worden.

Kosten 

Met de tolbadge is het mogelijk om gebruik te maken van de tolpoorten met de oranje T. Daar mag je als automobilist met maximaal 30 kilometer per uur de tolpoort passeren. De betaling gebeurt automatisch, omdat de tolbadge verbonden is aan de bankrekening van de eigenaar van de badge.

De Télepeage kost €7,50 voor leden en € 11,- voor niet leden. De abonnementsprijs is € 1,60 per maand (alleen in de maanden dat de badge daadwerkelijk wordt gebruikt). Daarbij komen nog de reguliere toltarieven. De betaling wordt maandelijks automatisch geschreven

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.