Maasvlakte 2 via de weg bereikbaar

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Maasvlakte 2 is, met de opening van de Maasvlakteweg, de nieuwe weg langs de zeewering, via de weg bereikbaar.

De nieuwe weg geeft toegang tot de bestaande bedrijven in de noordwesthoek van de Maasvlakte en het 5 kilometer lange activiteitenstrand voor recreanten. Maasvlakte 2 wordt ontsloten door (vaar-)wegen, spoor, en pijpleidingen. De nieuwe weg is de belangrijkste aansluiting op het bestaande gebied.

Minister Melanie Schultz van Haegen opende de nieuwe weg, samen met wethouder Baljeu (Haven, Verkeer en Regionale economie van Rotterdam). Schultz: ‘Het nieuwe stukje Nederland is nu via deze weg bereikbaar die de hoofdroute vormt over Maasvlakte 2. We werken verder aan de bereikbaarheid van de Rotterdamse haven via de weg, het spoor en over het water. Alleen op die manier kan Rotterdam zijn toppositie als poort van Europa blijven waarmaken.’

Haven
In de komende weken wordt het spoor in gebruikgenomen en de Yangtzehaven doorgetrokken voor de scheepvaart. De zeeschepen varen straks via de Yangtzehaven naar de nieuwe havens op Maasvlakte 2. Om dat mogelijk te maken wordt het huidige einde van de Yangtzehaven doorgebaggerd. Op die manier wordt Maasvlakte 2 komend jaar nautisch bereikbaar.

 
Auteur: Joske van Lith

Met de opening van de Maasvlakteweg, is de Maasvlakte 2 nu via de weg bereikbaar geworden.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.