Lusje zorgt voor ontspannende treinreis

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Lu
Lusjes maken het mogelijk om op de MerwerdeLingelijn, de Arriva-treinverbinding tussen Dordrecht en Geldermalsen – relaxt te reizen. Lusjes zijn enthousiaste en ervaren reizigers die onervaren reizigers helpen.

 Het ‘Lusjes’- project moet onzekere reizigers onderweg houvast geven en helpende reizigers de waardering geven die ze verdienen. Met de slogan ‘Help een medereiziger op weg en ontvang een goed gevoel’ wil Lusje Nederland veroveren. Ervaren reizigers kunnen zich aanmelden via www.lusje.nl

 

Lusje is tijdens een OV-netwerkdag van het Kennisplatform Verkeer en Vervoer (KpVV) in 2008 ontstaan en is vernoemd naar de lus in de bus waar reizigers houvast aan hebben bij het reizen met het openbaar vervoer. Na de start op de MerwedeLingelijn met Arriva gaat het project dit voorjaar in Noord-Holland bij Connexxion van start. OV-ambassadeur Jeltje van Nieuwenhoven hoopt dat Lusje in 2012 in heel Nederland is ingevoerd.

Meer informatie

 
Auteur: Joske van Lith

Lusje helpt de onervaren ov-reiziger op weg

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.