Looplijnen: beste idee Nationale Reisvraag

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Het idee ‘Looplijnen’ heeft zowel de publieksprijs als de vakprijs van de Nationale Reisvraag gewonnen. Looplijnen geven reizigers de route naar het juiste vervoersmiddel aan.

De winnaar van de door AgentschapNL georganiseerde prijsvraag is Niels Damman, masterstudent Transport Planning at Radboud University Nijmegen. Looplijnen zijn volgens de jury een nuttige oplossing voor een herkenbaar probleem voor een grote groep reizigers. Als je niet bekend bent op een station is het lastig het juiste vervoersmiddel te vinden om de weg te vervolgen. Vaak zijn de bewegwijzeringsbordjes niet voldoende.

Toepassing
Op bijvoorbeeld Amsterdam CS zijn er meerdere busstations (IJ-zijde en Centrumzijde), meerdere tramperrons én er kan van de metro gebruik gemaakt worden. Met het aanleggen van looplijnen op de vloer (per tram-, metro- of buslijn) kunnen de toeristen eenvoudiger de weg naar het juiste vervoersmiddel vinden. Het volledig uitlopen van de looplijn, brengt hen bij de halte die ze moeten hebben.

Hoog eindigden ook het aanbrengen van stationsluidsprekers in de fietsenstalling en een manier om je fiets terug te kunnen vinden in de stalling.

Gebruikersvriendelijk openbaar vervoer door ideeën van reizigers

 
Auteur: Julia Breeuwsma

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.