Londense forenzen bereiden zich voor op Olympische Spelen

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

De Engelse minister van Vervoer, Norman Baker, dringt er bij forenzen en bedrijven in Londen op aan om anders te reizen tijdens de Olympische Spelen volgend jaar.

Organisatoren van de Olympische Spelen verwachten op 3 augustus 2012 drie miljoen extra reizen bovenop de 12 miljoen reizen in het openbaar vervoer op een gemiddelde Londense werkdag. Op die dag verwachten de organisatoren een piek in het aantal bezoekers vanwege populaire onderdelen en activiteiten.

Reisalternatieven

Minister Baker zei: ‘De Spelen zijn een test die één keer in een generatie voorkomt voor zowel ons vervoerssysteem als ons aanpassingsvermogen. … Ik ben de eerste minister van Vervoer die officiële verantwoordelijkheid heeft voor reisalternatieven en de Spelen zijn een belangrijk moment om deze ideeën werkelijk te omarmen.’

Forenzen

Forenzen die dichtbij werk wonen of kleine afstanden binnen Londen afleggen, worden aangespoord om lopend of op de fiets naar werk te gaan. Pendelaars die verder weg wonen, worden aangemoedigd andere routes te proberen, hun reistijden aan te passen om drukke momenten te vermijden, op afstand te werken of gebruik te maken van videoconferencing voor vergaderingen. De overheid zal zelf ook daarin een rol spelen, en zal zijn reizen halveren tijdens de Spelen.

Vervoersverbindingen

In de aanloop naar de Olympische Spelen is bijna 7,5 miljard euro geïnvesteerd in het verbeteren en uitbreiden van vervoersverbindingen. Zo ook de eerste binnenlandse hogesnelheidstrein ooit in Engeland, nieuwe stations, meer metrotreinen en lijnuitbreidingen. Maar ook verbeteringen als innovatieve reisinformatiesystemen en gebruiksvriendelijkere loop-, fiets- en waterroutes.

 
Auteur: Eveline Korving

Londense forenzen worden sterk aangemoedigd door de overheid om reisalternatieven te zoeken tijdens de Olympische Spelen in 2012. (Foto: ANWB/AVD)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.