LNG-wagens vervoeren afval in Arnhem

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

SITA vervoert vanaf nu met LNG-wagens huishoudelijk afval naar de afvalbrengstations in Arnhem.

De wagens van SITA rijden op vloeibaar aardgas (LNG) dat door middel van certificaten de naam groen gas mag dragen. Deze zijn een stuk schoner, stiller en duurzamer dan voertuigen die op diesel rijden. Het inzetten van groene en duurzame voertuigen door SITA was een belangrijke voorwaarde voor de gemeente Arnhem toen zij de aanbesteding deed voor het huishoudelijk afval.

Truck van de toekomst
De ingebruikname van de twee voertuigen is een grote stap vooruit in het regionale project Truck van de Toekomst. Dit project ging in 2010 van start en bestaat uit een consortium van verschillende partijen, waaronder SITA en de gemeenten Arnhem en Duiven. In de regio Arnhem gaan binnenkort 16 trucks op LNG rijden, waaronder de twee wagens van SITA.


 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.