Literatuurtip:Profiteren van toenemende meerwaarde van ov-knooppunten

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Snelweglocaties raken ‘uit’ ov-knooppunten ‘in’, dus koppeling ov-concessieverlening en vastgoedontwikkeling geeft nieuwe kansen. Hoe integreer je een ov-concessie met de aanbesteding van vastgoed? Daar gaat de factsheet 'Profiteren van toenemende meerwaarde van ov-knooppunten' van KpVV over.

Het idee is dat, wanneer een vervoerautoriteit de ov-concessies aanbesteedt (gemiddeld doen ze dat eens in de tien jaar), dit gecombineerd wordt met de exclusieve ontwikkelrechten van vastgoed op bepaalde knooppunten en eventueel ook met het recht op de bouw en exploitatie van ov-infrastructuur, de exploitatie van services en andere mogelijke inkomstenbronnen in de regio.

In deze factsheet staan de voor- en nadelen die deze vergaande OV/RO-integratie biedt. Een praktisch en toegankelijk financieel model, waarmee u de kosten en baten van OV/RO-integratie in uw situatie kunt berekenen. Dit model is wetenschappelijk getoetst. De ervaringen van de Stadsregio Arnhem-Nijmegen over OV/RO-integratie en ten slotte de ervaringen uit het buitenland.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.