Literatuurtip: Met de bus mee

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

‘Met de bus mee’ omvat een virtuele reis langs alle in 1963 bestaande ondernemingen in het streekvervoer. Hans Verhoeff diept in zijn boek een onderbelichte vervoerstak uit.

Aan vele vervoertakken en -middelen zijn in Nederland boeken gewijd. Alleen het streekvervoer per bus is in Nederland tamelijk onderbelicht gebleven, en dat is onterecht, zo stelt de auteur. Zeker gezien het feit dat de Nederlandse Spoorwegen in 1963 alleen nog winst konden behalen dankzij hun dochterondernemingen in het streekvervoer. Behalve als naslagwerk en bronnenbron geeft ‘Met de bus mee’ verkeerskundigen en anderen dan ook inzicht in de structuur van de vervoertak toen de kosten van het aanbod nog volledig werden gedekt door de vraag naar vervoerdiensten.

Lees meer over Met de bus mee.

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.