Literatuurtip: KpVV handleiding ‘Inzet van verkeersregelaars bij evenementen’

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Wanneer en hoe zet ik verkeersregelaars  in bij evenementen?
Deze publicatie geeft een beeld van de verantwoordelijkheden van de gemeente en een concreet stappenplan om tot een keuze over de inzet te komen.

Evenementen trekken steeds meer bezoekers en het daarmee gepaard gaande verkeersaanbod heeft vaak consequenties voor de verkeersafwikkeling in de wijde omgeving. Ook stellen we tegenwoordig hogere eisen aan de veiligheid, zowel van de verkeersregelaar zelf als van de weggebruikers. Vooral als het gaat om verkeersregelaars bij evenementen zijn nog niet alle nieuwe regels en mogelijkheden bij alle betrokkenen bekend. Dat leidt tot verwarring, extra werk en het komt de verkeersveiligheid niet ten goede.

Het KpVV heeft, i.s.m. CROW, een handleiding uitgebracht met een overzicht van de laatste regelgeving en de mogelijkheden wat betreft de inzet van verkeersregelaars bij evenementen. Een concreet stappenplan geeft aan in welke situatie je wel of niet en op welke manier je van vrijwillige verkeersregelaars gebruik maakt.

Bekijk de publicatie ‘Inzet van verkeersregelaars bij evenementen’

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.