Literatuur: Parkeren en mobiliteit

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Om anderen te inspireren het parkeren integraal te benaderen en bedrijfsmatig te organiseren heeft adviesbureau Spark het gratis te downloaden boek ‘Een wereld te winnen, parkeren en mobiliteit op een universiteitscampus’ uitgegeven.

Het boekwerkje geeft niet alleen inzicht in de wijze waarop VU en VUmc omgaan met de parkeeropgave binnen de campusontwikkeling, ook de Universiteit Utrecht en TU Eindhoven komen aan bod.

Kosten parkeervoorzieningen nemen toe
Universiteiten, ziekenhuizen en onderwijsinstellingen beschikken vaak over omvangrijke grond- en vastgoedposities die goed bereikbaar moeten zijn voor patiënten, bezoekers, studenten en medewerkers. In de loop der jaren is sprake van steeds meer verdichting en worden gedateerde gebouwen herontwikkeld. Voor een aantrekkelijk verblijfsklimaat op de campus resteert daarom steeds minder ruimte voor parkeervoorzieningen. De oplossing wordt deels gevonden in een actief mobiliteitsbeleid dat het gebruik van de auto beperkt en het gebruik van ov en fiets bevordert. Toch valt niet te ontkomen aan de bouw van parkeervoorzieningen voor de auto en in toenemende mate de (brom)fiets. Ontwikkelingen waardoor de kosten van parkeervoorzieningen sterk toenemen.

Downloaden boekwerk
Het gratis te downloaden boekwerkje ‘Een wereld te winnen, parkeren en mobiliteit op een universiteitscampus’ is een uitgave van Spark.

(Coverfoto: Spark)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.