Literatuur: Go Pedelec handboek over elektrische fiets

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Go Pedelec is een EU-project om de elektrische fiets onder de aandacht te brengen van zowel consumenten als gemeentelijke overheden. Partners in het project zijn onder meer de steden Utrecht, Graz, Stuttgart en enkele organisaties die zich bezighouden met duurzaam energiegebruik.

Op de eu-website van Go Pedelec staat een aantal brochures met cases uit verschillende landen rondom de elektrische fiets. Veel van die informatie is nu gebundeld terug te vinden in het Go Pedelec handboek. Het handboek geeft een overzicht van de thema’s van het project. Binnen het project ‘Go Pedelec’ is er veel aandacht voor de milieuaspecten van de elektrische fiets. Het accent ligt op het spaarzame energieverbruik vergeleken met de auto en nut en noodzaak van het gebruik van groene stroom, aldus Fietsberaad op haar website. Vanuit de Fietsersbond reageert Theo Zeegers met de opmerking: ‘Merkwaardig dat de eigenschappen van de elektrische fiets wel vergeleken worden met de auto, maar niet met de (gewone) fiets’.

 

Fietsenrekken

In het handboek wordt ook ingegaan op de technische aspecten van de elektrische fiets. Aan bod komen verder de mogelijkheden een netwerk van oplaadstations op te zetten, als geïntegreerd onderdeel van fietsenrekken waarin de fiets veilig vergrendeld kan worden.

 
Auteur: Julia Breeuwsma

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.