Literatuur: ernstig of dodelijk gewond?

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

SWOV heeft geïnventariseerd welke factoren het risico verhogen om bij een verkeersongeval ernstig of dodelijk gewond te raken.

Deze risicofactoren kunnen invloed hebben op de kans om betrokken te raken bij een ongeval of de kans om daarbij letsel op te lopen. Van alle mogelijke risicofactoren zijn die factoren geselecteerd die relevant zijn voor het beleid, waarover nog onvoldoende kennis bestaat en die te onderzoeken zijn in Nederland.

 

De SWOV-publicatie ‘Risicoverhogende factoren voor verkeersonveiligheid’ gaat aan de hand van vier thema’s (mens, voertuig, weg en omstandigheden) in op de invloed van verkeersonveiligheid. Naar aanleiding van die vier thema’s vindt een verdieping plaats naar de mogelijke risicofactoren. Voor het thema voertuigen gaat het dan bijvoorbeeld om motoren, brom- en snorfietsen, dodehoekproblematiek, winterbanden en elektrische voertuigen.

 
Auteur: Julia Breeuwsma

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.