Limburgse rij-instructeurs melden onveilige wegensituaties

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Bij wijze van proef is door het ROVL in samenwerking met Regionaal Mobiliteit Overleg Sittard-Geleen een enquête in Limburg uitgezet onder de rijschoolbranche om onveilige en onduidelijke locaties in het wegennet op te sporen. Hieruit blijkt dat het enquêteren van rij-instructeurs waardevolle informatie voor wegbeheerders oplevert om de verkeersveiligheid te verbeteren. Enkele locaties zijn zelfs al aangepast (vooral bebording en markering).

Het vervolg op de pilot betreft het inrichten van een meldpunt, waarbij in eerste instantie rij-instructeurs in Limburg probleemlocaties kunnen melden. Wanneer het meldpunt in Limburg een succes wordt, kan een landelijke uitrol plaatsvinden. Ook wordt al nagedacht over uitbreiding van het meldpunt met andere doelgroepen, zoals vrachtwagenchauffeurs of leden van de Fietsersbond.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Rijschool Ruber in Sittard-Geleen stelde voor om de kennis en de ervaring van rijinstructeurs te gebruiken om de verkeersveiligheid te verbeteren.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.