Limburgers praten mee over beter ov

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
De provincie is voor de nieuwe concessie voor het openbaar vervoer op zoek naar ideeën en tips om het Limburgse openbaar vervoer te verbeteren. Hiervoor heeft ov-gedeputeerde Patrick van der Broeck de webpagina www.limburg.nl/OV2016 gelanceerd.

De provincie Limburg is gestart met de voorbereiding van de nieuwe concessie die in december 2016 moet beginnen. De huidige van Veolia loopt dan af. Op de pagina staat een e-mailformulier waar Limburgers reacties en ideeën voor het ov kunnen doorgeven.  

Verbetering grensoverschrijdend ov
De nieuwe concessie in Limburg omvat vier stoptreindiensten, een buslijnennet en maatwerkvervoer voor gebieden met weinig reizigers. Daarnaast wordt ingezet op het verbeteren van het grensoverschrijdende ov. Zo komt er een tramverbinding tussen Maastricht en Hasselt en een sneltreinverbinding tussen Maastricht en Aken.

Het ov is van ons allemaal
Gedeputeerde Van der Broeck: ‘Wij willen van de Limburgers weten hoe zij het ov vanaf 2016 zien, welke aandachtspunten, voorstellen of tips zij hebben die een verbetering zijn voor het openbaar vervoer. Goede reacties nemen wij dan graag mee in het ontwerp van het programma van eisen.’ Statenlid Lia Roefs die de gedeputeerde verzocht een webpagina te lanceren: ‘Het openbaar vervoer is van ons allemaal.’

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.