Limburgers bepalen wanneer bus rijdt

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

In Limburg rijdt sinds deze week een zogenoemde wensbus op proef. Deze bus op bestelling is een experiment en voornamelijk bedoeld om de leefbaarheid in de kleine kernen te behouden.

Omdat grote bussen niet altijd efficiënt zijn, wil de provincie maatwerk. Het gaat om kleine busjes voor maximaal acht personen. Wanneer de wensbus wordt ingezet en waar hij naartoe rijdt, mogen de inwoners in principe zelf bepalen. Het experiment is tot stand gekomen in samenwerking met Veolia en de Vereniging van Kleine Kernen Limburg (VKKL).

Nieuwe concessie Limburgs ov
Het openbaar vervoer in de provincie gaat een nieuwe concessie tegemoet. Een concessie is een overeenkomst waarmee een overheidsinstantie de gehele (of gedeeltelijke) exploitatie van een economische activiteit, in dit geval openbaar vervoer, aan een derde partij uitbesteedt. De nieuwe concessieperiode in Limburg loopt van 2016 tot 2031. De Provincie zet voor deze aanbesteding vooral in op de combinatie van vaste dienstregelingen en maatwerk, zoals de wensbus voor kleine kernen.

 
Auteur: Marieke Hut

Openbaar vervoer-gedeputeerde Patrick van der Broeck droeg de wensbus over aan de Dorpsraad Ven-Zelderheide en DAG (Dorps Ambitie Groep) Ottersum en was de chauffeur van de allereerste wensbusrit

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.