Limburg trekt aan noodrem bij NS

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

De provincie Limburg heeft de NS een brandbrief gestuurd over de nieuwe spoordienstregeling. De nieuwe vertrek- en aankomsttijden hebben grote gevolgen voor Limburg.

De nieuwe tijden zijn op 15 december ingegaan. OV-gedeputeerde Patrick van der Broeck: ‘Ogenschijnlijk kleine wijzigingen in de dienstregeling hebben grote consequenties op de aansluitingen in Limburg, maar ook op de onderlinge aansluitingen van NS.’

Consequenties voor Limburg
De dienstregeling van de intercity Alkmaar - Maastricht verschuift met een paar minuten. Een verschuiving van een paar minuten heeft grote gevolgen voor de aansluitingen van de bus op de intercitystations. Dit is het meest merkbaar in Maastricht waar vrijwel de volledige stadsdienst op deze aansluiting is afgestemd. Het is onmogelijk om op deze korte termijn de dienstregeling van Veolia aan te passen.

De NS wijzigt ook de vertrek- en aankomsttijden van de stoptrein Maastricht – Roermond. Hierdoor verdwijnen busaansluitingen in de avonduren en op zondag. Daarnaast is de nieuwe dienstregeling niet zonder gevolgen voor Sittard. In de nieuwe dienstregeling bestaan aansluitingen tussen intercity’s en stoptreinen in Sittard feitelijk niet meer. De kans is groot dat de aansluitende trein net vertrekt als de intercity binnenkomt. Deze aansluitingen zijn in de huidige dienstregeling met veel moeite gerealiseerd. Overigens heeft Van der Broeck goede hoop dat dit probleem wordt opgelost gezien de maatregelen die zijn aangekondigd naar aanleiding van recente gesprekken met de NS.

Reactie gedeputeerde
‘Het mag duidelijk zijn dat ik de gang van zaken onaanvaardbaar vind. Het verbaast mij dat de procedures binnen de NS kunnen leiden tot dit soort verrassingen vlak voor de ingang van de dienstregeling. Hierdoor zijn overleg en aanpassingen niet of nauwelijks meer mogelijk en reizigers zijn uiteindelijk de dupe. Ik ga er vanuit dat we snel weer in constructief overleg met de NS kunnen treden’, aldus deputé Van der Broeck.

Bron: provincie Limburg

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.