Limburg deelt vlaaien uit voor verkeersveilig gedrag

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
In Limburg start de pilot ‘Belonen in het verkeer’ in acht gemeenten. Via twee verschillende campagnes worden automobilisten in 30km-zones acht weken lang gecontroleerd en beloond als ze zich aan de juiste snelheid houden.

In vier wijken verdienen de bewoners van de wijk samen een beloning als de snelheid in de wijk daalt. In vier andere wijken verdienen automobilisten een vlaai als ze bij controle niet te hard rijden. Met de pilots wordt onderzocht in hoeverre het belonen kansen biedt om de gereden snelheden in de wijk te laten dalen. Om het effect in beeld te brengen, worden de snelheden in de wijken en in een aantal controlewijken gemeten.  

Deze pilot is gestart naar aanleiding van een onderzoek door Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg, waaruit naar voren kwam dat belonen vanuit een wijkgerichte aanpak kansen biedt.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.