Lichte filedaling in juli

maandag 3 augustus 2015
timer 1 min

Het aantal files daalde in de maand juli van dit jaar met zo’n 3 procent in vergelijking met vorig jaar. Ondanks de lichte daling was het in juli druk op de weg. Zo stonden er overdag en in het weekend zelfs meer files. Vooral in het midden en oosten van het land ondervond het verkeer hinder. Door de vakantiespreiding daalde de filezwaarte pas in de laatste week.

De eerste vakantie-uittocht, op vrijdag 10 juli, leidde tot veel vertraging voor weggebruikers en door ongelukken kwamen bezoekers van het North Seafestival in Rotterdam te laat. Aan het eind van de avondspits moest - na een aanrijding - de Afsluitdijk richting Friesland enkele uren dicht. Daardoor misten veel vakantiegangers de boot naar Terschelling.

Op maandag 13 juli ondervond het verkeer de hele dag hinder van het regenachtige weer. Vooral op de wegen in het zuiden van het land stonden veel files. De storm op zaterdag 25 juli was zo hevig dat omgevallen bomen verschillende snelwegen in het westen van het land blokkeerden. Veel verkeer moest daarom omrijden en Rijkswaterstaat adviseerde weggebruikers tijdelijk niet de weg op te gaan. Zondagochtend waren alle snelwegen weer open.

 
Auteur: Else Adriaans

Foto door: ANWB/AVD.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.