Licht verband tussen overgewicht en fietsen

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Er is een licht verband tussen het aantal mensen dat fietst in een gemeente en het percentage overgewicht. Dat stelt Wim Korver, regiomanager Randstad voor Goudappel Coffeng, die samen met het CROW-KpVV het percentage overgewicht per gemeente vergeleek met het aantal fietskilometers per inwoner, ten behoeve van het CROW-KpVV-dashboard duurzame en slimme mobiliteit.

Naast fietsen en overgewicht, legt Korver een verband tussen roken en autorijden. Evenzeer als roken veroorzaakt autorijden schade door uitlaatgassen. met name de roetdeeltjes, kunnen leiden tot een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en luchtwegaandoeningen en een verhoogde kans om aan een van deze aandoeningen te sterven.

Overgewicht en fietsen
Voor het dashboard duurzame en slimme mobiliteit werd per gemeente het percentage overgewicht uitgezet tegen het aantal fietskilometers per inwoner. Daaruit komt naar voren dat er op gemeentelijk niveau een (licht) verband is tussen meer fietsen en een lager percentage overgewicht. Uiteraard zijn er naast bewegen nog andere factoren van invloed op het percentage overgewicht, zoals demografische en sociaaleconomische samenstelling.

In het CROW-KpVV-dashboard duurzame en slimme mobiliteit wordt een licht verband vastgesteld tussen fietsen en overgewicht.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.