Leuvenaars op de elektrische deelfiets

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Leuven start met het aanbieden van elektrische deelfietsen om de CO2-uitstoot terug te dringen. Het gebruik van de elektrische fiets moet bijdragen aan de ambitie van de stad om in 2030 klimaatneutraal te zijn.

Uit onderzoek is gebleken dat het verkeer in en rond Leuven verantwoordelijk is voor 25 procent van de CO2-uitstoot. De stad wil daarom investeren in en ondersteunen van alternatieve vervoerswijzen en elektrisch rijden.

Blue-bike

De elektrische fietsen, Blue-bikes, zijn te leen bij de fietsenstalling op het station. Het beheer van de fietsen ligt bij Blue-bike. In totaal beheert Blue-bike al in 4 Vlaamse steden 90 elektrische deelfietsen, namelijk ook in Antwerpen, Gent en Hasselt.

Testgebruikers

Om te onderzoeken op welke manier elektrische fietsen het aantal auto’s in de stad kunnen verminderen, worden per stad 100 testgebruikers gezocht. Op die manier kan de rol en het potentieel van elektrische deelfietsen in een stedelijke context grondig worden geëvalueerd. Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met het Vlaams Instituut voor Mobiliteit (VIM).

 
Auteur: Julia Breeuwsma

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.