Leuven start Fietsschool voor volwassenen

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Mobiel 21, de Vlaamse beweging voor duurzame mobiliteit, richt met een aantal projectpartners een Fietsschool voor volwassenen op in Leuven.

In Leuven wordt 30,3 procent van het woon-werkverkeer met de fiets gedaan. Voor veel mensen is de fiets dus een belangrijk vervoermiddel. Maar fietsen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Afgelopen jaren was er veel vraag naar fietslessen door zowel allochtone vrouwen, als senioren en buitenlandse studenten bij de integratiedienst van Leuven en bij Mobiel 21.

Boven de 18
De integratiedienst van de stad Leuven biedt zelf al enkele jaren fietslessen aan voor vrouwen en gaat nu in samenwerking met Mobiel 21 het aanbod fors uitbreiden door de oprichting van de Fietsschool. In de eerste week van de paasvakantie (2 t/m 6 april) gaat de eerste reeks Fietsschoollessen in Leuven van start voor iedereen boven de 18 jaar.

Fietsdocent
Mobiel21 zoekt mensen die zich willen inzetten om fietslessen te geven of fietstochten te begeleiden. Ze biedt vrijwilligers een opleiding aan waarmee ze een certificaat van fietsdocent kunnen behalen.

Samenwerking
Fietsschool Leuven is een initiatief van Integratiedienst Stad Leuven en Mobiel 21, in samenwerking met de Fietsersbond, KU Leuven, Groep T, CBE Open School, buurtwerking ’t Lampeke, VELO, Politie Leuven en met steun van provincie Vlaams-Brabant en nutcase.be (koli3).

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Fietsschool Leuven voor iedereen boven de 18 jaar. Foto: Stefan Dewickere

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.