Lespakket Fietsen voor basisscholen in Flevoland

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
De
De Fietsersbond presenteert deze week het nieuwe lespakket ‘Meneer Sanders leert fietsen’, voor scholieren van 11 tot 15 jaar.

Het lespakket bestaat uit een 10 minuten durende film, over houding en gedrag. Doel van het lespakket is om kinderen voordat ze naar het voortgezet onderwijs gaan, een aantal belangrijke basisvaardigheden in het verkeer bij te brengen; ze moeten laten zien wie ze zijn en wat ze van plan zijn.

 

Alle basisscholen in Flevoland ontvangen het lespakket. Het lesmateriaal wil een aantal elementaire houding- en gedragstips aanreiken. Duidelijkheid, zichtbaarheid en waakzaamheid zijn daarbij sleutelbegrippen en worden in de film behandeld aan de hand van een aantal herkenbare verkeerssituaties.

 

Het lespakket is in eerste instantie gemaakt voor de scholieren van 11 tot 15, maar de Fietsersbond geeft aan dat het materiaal ook geschikt is om te gebruiken bij bijspijkercursussen aan ouderen en fietslessen aan volwassenen.

Meer informatie

 
Auteur: Joske van Lith

Het lespakket 'Meneer Sanders leert fietsen'

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.