Lesboek ‘Verkeer en vervoer in hoofdlijnen’ geactualiseerd

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Hoogleraar Bert vanWee en universitair docent Jan Anne Annema, beiden werkzaam aan de TU Delft, hebben hun lesboek ‘Verkeer en vervoer in hoofdlijnen’ geactualiseerd. De eerste druk verscheen in 2002, de tweede in 2009 en recent is de derde druk verschenen, waarin alle cijfers en figuren volledig zijn geactualiseerd.

Het boekwerk en bijbehorende website geven inzicht in de functie en betekenis van verkeer en vervoer in de huidige samenleving. Zo wordt in verschillende hoofdstukken het verkeers- en vervoerssysteem uitgelegd en komen de effecten van dat systeem op bereikbaarheid, milieu en verkeersonveiligheid aan bod, evenals beleid en onderzoek. Daarnaast is er op de website een uitgebreide powerpointpresentatie beschikbaar en een lijst met belangrijke (inter)nationale links

Het lesboek is bedoeld voor gebruik in het hoger onderwijs op het gebied van ruimtelijke wetenschappen, geografie, logistiek en techniek. Daarnaast leent het boek zich voor zelfstudie op het bied van verkeer en vervoer.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.