Leeuwardense postpakketten bezorgd op Groengas

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Po
Post NL bezorgt sinds 16 februari pakketten in Leeuwarden met bussen op CO2-neutraal Groengas. Dit idee ontstond vanuit samenwerking tussen OrangeGas, de gemeente Leeuwarden en PostNL.

Duurzame mobiliteit is één van de speerpunten binnen het programma ‘Groen Werkt’ van de gemeente Leeuwarden en de provincie Fryslân. In Fryslân is een dekkend netwerk met 16 vulpunten voor Groengas. De gemeente heeft een stimuleringsregeling ( van 2000 euro) voor auto’s die rijden op groengas voor particulieren en bedrijven.

Burgemeester Ferd Crone is een groot voorstander van het gebruik van groengas. Als voorzitter van Groen Gas Nederland, zet hij zich in om de ontwikkelingen op de groengasmarkt te versnellen. Crone: ‘De ambitie is het sluiten van de regionale kringloop voor de productie, distributie en consumptie van Groengas. Verschillende bedrijven zoals Omrin, Friesland Campina en het Wetterskip Fryslân en nu ook PostNL zijn onderdeel van deze regionale kringloop.’

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.