Langer gratis internet in de trein

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Ook het komende jaar kunnen reizigers in NS-intercity’s gebruikmaken van gratis draadloos internet in intercity’s.

NS en T-mobile hebben daarvoor een overeenkomst gesloten.

Inmiddels zijn al 300 NS-intercitytreinstellen voorzien van het ICT-platform OBIS (On Board Information Services), dat zorgt voor gratis internet via wifi, reisinformatie en NS-televisie op de schermen in intercity’s. In 2013 worden ook de laatste 65 intercitytreinstellen voorzien van OBIS. Ook wordt het systeem gebruikt voor andere diensten. Bijvoorbeeld voor de nieuwe proef (iNStApp) met het meten van drukte in de trein en (in de toekomst) het monitoren van allerlei systemen in de trein.

Internet populair: 1,8 miljoen internetsessies per maand
Internet in de trein is populair onder reizigers. In februari bijvoorbeeld waren er meer dan 1,8 miljoen internetsessies met een gemiddelde duur van 43 minuten en werd er meer dan 20 Terabyte aan data verwerkt.

 
Auteur: Joske van Lith

Reizigers kunnen ook het komende jaar gebruikmaken van gratis internet in de NS-intercity's

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.